latinica  ћирилица
11/05/2022 |  12:54 ⇒ 13:03 | Autor: SRNA

Kusturica: Konačni cilj Zapada je da zbriše Ruse i Srbe sa lica zemlje

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da zemlje Zapada žele da ukinu Rusiju i da je zbrišu sa lica Zemlje, a da je njihova propaganda usmjerena na diskreditovanje ruske strane i ocrnjivanje svega ruskog.
Emir Kusturica (Foto: EPA-EFE/KHALED ELFIQI) -
Emir Kusturica (Foto: EPA-EFE/KHALED ELFIQI)

- Interesantno je da kada su bombardovali Srbiju, naše poginule su nazivali kolateralnom štetom, a o ukrajinskim civilima govore – "jadni civili", "jadna djeca" - rekao je Kusturica za list Izvestija.

On je dodao da je rastao u svijetu u kojem se stalno ratovalo, podsjetivši na Vijetnam, Irak, Siriju, Avganistan, Libiju.

- Cilj svega je zbrisati Ruse i Srbe sa lica Zemlje. To je konačni cilj Zapada - istakao je Kusturica.

On je naglasio da je, u situaciji kada su ruski i srpski narod suočeni sa otvorenim licemjerjem SAD i zapadnih zemalja, potrebno čvrsto se držati svojih korijena.

- Kada neko otpušta /ruskog dirigenta Valerija/ Gergijeva, on želi da jasno stavi do znanja Rusiji da je ukida. Stoga nemamo posla sa ukidanjem kulture kao takve, već sa ukidanjem čitavog naroda. Rusija mora da bude spremna za to i da ubuduće preduzme mjere da se zaštiti. Sada je u toku restrukturisanje unipolarnog svijeta - rekao je Kusturica, prenosi Sputnjik.

On smatra da Sjedinjene Države mogu posegnuti i za krajnjim mjerama, uključujući ograničeni nuklearni rat da bi ostvarile svoje planove.