latinica  ћирилица
11/05/2022 |  15:17 ⇒ 17:20 | Autor: RTRS

Vulin-Lukač: Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije (VIDEO)

Bezbjednost Srba u Republici Srpskoj za Srbiju je podjednako važna kao i bezbjednost Srba u Srbiji, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Srpske Draganom Lukačem.
Aleksandar Vulin i Dragan Lukač (Foto: mup.gov.rs) -
Aleksandar Vulin i Dragan Lukač (Foto: mup.gov.rs)

Vulin je naglasio da će Republika Srpska, dok je predsjednik Aleksandar Vučić na čelu Srbije, biti spoljnopolitički prioritet i da će se o Srbima u Republici Srpskoj posebno brinuti.

Lukač je zahvalio Vulinu i MUP-u Srbije za podršku i pomoć u borbi protiv kriminala i izrazio uvjerenje da će se saradnja između dvije policije u narednom periodu još više intenzivirati.

Sagovornici su naveli da će se saradnja u oblasti stručnih obuka dvije policije nastaviti, baš kao i odlučna borba protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala, što će doprinijeti još većoj sigurnosti i bezbjednosti Srba sa obje strane Drine, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Vulin i Lukač su ocijenili da je operativna i strateška saradnja između dva ministarstva na izuzetno visokom nivou.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju saradnje i naglašeno da je konstantna i posvećena saradnja između dva ministarstva rezultirala brojnim uspješnim zajedničkim operativnim akcijama i kada je riječ o borbi protiv organizovanog kriminala i o borbi protiv savremenih bezbjednosnih rizika i prijetnji.