latinica  ћирилица
11/05/2022 |  15:28 ⇒ 15:28 | Autor: SRNA

Tegeltija čestitao Dan Vojske Republike Srpske

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, oficirima, podoficirima, vojnicima i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske 12. maj - Dan Vojske Republike Srpske.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

- Povodom 12. maja, Dana Vojske Republike Srpske i Dana 3. pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog /Republika Srpska/ puka čestitam Dan Vojske Republike Srpske i Dan puka - navodi se u čestitki.

Predsjedavajući Savjeta ministara istakao je da Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk baštini slavnu tradiciju i hrabrost Vojske Republike Srpske koja je u proteklom ratu odbranila i omogućila srpskom narodu na ovim prostorima da danas živi slobodno.

- Sa posebnim pijetetom na današnji dan se sjećamo svih onih čiji su životi utkani u temelje Republike i naše slobode. Neka im je vječna slava i hvala! - istakao je Tegeltija.

Predsjedavajući Tegeltija je Trećem pješadijskom /Republika Srpska/ puku Oružanih snaga BiH poželio da s ponosom i časno baštini tradiciju Vojske Republike Srpske iz koje je nastao, saopšteno je iz Savjeta ministara. /