latinica  ћирилица
11/05/2022 |  16:37 ⇒ 16:39 | Autor: SRNA

Banjac: Izjave pojedinih međunarodnih predstavnika vode rušenju Dejtona

Stranke vladajuće koalicije u Republici Srpskoj osudile su danas u Banjaluci istup predsjednika CIK-a Suada Arnautovića i pojedinih predstavnika međunarodne zajednice koje idu ka rušenju Dejtonskog sporazuma, odnosno Ustava BiH, izjavio je predsjednik NPS-a Darko Banjac.
Vladajuća koalicija - Foto: RTRS
Vladajuća koalicijaFoto: RTRS

Banjac je novinarima nakon sastanka rekao da je vladajuća koalicija izričita da niko nema prava da bilo koga sa liste bilo koje političike partije skloni ili mu ne dozvoli kandidovanje.

- Građani Republike Srpske su jedin koji mogu da odluče ko će ih predstavljati. Јako su opasne izjave Arnautovića i pojedinh predstavnika međunarodne zajednice koje, prema našem mišljenju, idu ka rušuenje Dejtonskog sporazuma, odnosno Ustava BiH - naveo je Banjac, koji je bio domaćin današnjeg sastanka.

On je rekao da su stranke vladajuće koalicije opredijeljene da štite intrese građana Republike Srpske i njihov pravo da biraju svoje predstavinike.

Osim Banjca, sastanku u prostorijama Glavnog odbora NPS-a su prisustvovali potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, predsjednici SP-a Petar Đokić, NDP-a Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, te zamjenik predsjednika Demosa Spomenka Stevandić.