latinica  ћирилица
11/05/2022 |  17:48 ⇒ 18:51 | Autor: SRNA

Šulić: Predstavnik Britanije je mogla i naglas reći za koga treba da glasamo

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da je veoma interesantna izjava predstavnika Velike Britanije u Savjetu bezbjednosti, koja je rekla, da su oktobarski izbori u BiH prilika da se "vrati vjera u bolju budućnost" i dodao da je još mogla i naglas da kaže za koga da se glasa.
Denis Šulić - Foto: RTRS
Denis ŠulićFoto: RTRS

- To bi isto bilo kao kad bih ja rekao da su naredni izbori u Velikoj Britaniji prilika da se pojavi nada da će Britanija na Balkanu, uključujući BiH, imati realan i izbalansiran pristup. To bi bila sjajna promjena - istakao je Šulić u izjavi za Srnu.

On je ocijenio da tek treba da se vidi da li građani Republike Srpske vide svoju budućnost po mjeri Velike Britanije ili vlastitih potreba, ne zanemarujući činjenicu da Britanija, osim što je dokazani lobista sarajevske čaršije na štetu druga dva naroda, očito dijeli isto mišljenje sa opozicijom u Republici Srpskoj.

Ambasador Velike Britanije u UN Barbara Vudvord izjavila je da London podržava rad i ulogu visokog predstavnika u BiH, uključujući upotrebu bonskih ovlašćenja, kao što je to nedavno učinio Kristijan Šmit suspenzijom, kako je rekla, "neustavnog i razdornog zakona".