latinica  ћирилица
11/05/2022 |  18:02 ⇒ 18:03 | Autor: SRNA

Stevanović: Srpska sačuvala ekonomsku i političku stabilnost

Zamjenik predsjednika Demosa Spomenka Stevanović istakla je da je Republika Srpska uspjela da sačuva ekonomsku i političku stabilnost uprkos krizama sa kojima se susrela u prethodnom periodu.
Spomenka Stevanović - Foto: SRNA
Spomenka StevanovićFoto: SRNA

Stevanovićeva je navela da je na sastanku stranaka vladajuće koalicije konstatovano da je prethodni mandat ove vlasti u prvom dijelu obilježen krizom izazvanom pandemijom virusa korona, a u drugom dijelu krizom izazvanom rusko-ukrajinskim sukobom.

- Vlada Srpske ulaže napore, a i u narednom periodu će nastojati da olakša život građanima i funkcionisanje privrede. Najvažnije je da je Srpska sačuvala finansijsku i političku stabilnost - rekla je Stevanovićeva nakon sastanka.

Ona je rekla da je na sastanku vladajuće koalicije analizirana trenutna ekonomska i politička situacija u Republici Srpskoj, te razgovarano i o pripremama za naredne izbore.

Stevanovićeva je naglasila da će Demos prijaviti kandidatske liste za Narodnu skupštinu Srpske i za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, kao i da će podržati zajedničke kandidate za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH.

- Sigurni smo da će Demos napraviti dobar izborni rezultat na oba nivoa, da će koalicija napraviti dobar ukupni rezultat, ali i da će zajednički kandidati sigurno pobijediti - rekla je Stevanovićeva.

Osim nje, sastanku su prisustvovali i predsjednik NPS-a Darko Banjac u svojstvu domaćina, te potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, predsjednici SP-a Petar Đokić, NDP-a Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.