latinica  ћирилица
11/05/2022 |  18:33 ⇒ 18:52 | Autor: RTRS

Preković trenira sa Dujakovićem: Mnogo mi znači rad sa šampionima (VIDEO)

Šampion Balkana u karateu do 21 godine, Pavle Dujaković priprema se u Srbiji za seniorsko Evropsko prvenstvo u turskom Gazijantepu, koje će biti održano od 25. do 29. maja.
Preković i Dujaković - Foto: RTRS
Preković i DujakovićFoto: RTRS

Karatista banjalučke Energije i reprezentacije BiH je na pripremama u Aranđelovcu, gdje zajedno trenira sa olimpijskom šampionkom Јovanom Preković i njenim trenerom Roksandom Atanasov.

- Kako bi se što bolje pripremio za predstojeće Evropsko prvenstvo, moj klub je uspio da mi obezbijedi vrhunske pripreme i pošalje me u Aranđelovac u goste Karate klubu "Knjaz", koji vodi Roksanda Atanasov trener evropske, svjetske i olimpijske šampionke Јovane Preković, koja je proglašena za najuspješniju sportiskinju Srbije protekle godine - rekao je Dujaković.

Osim zlatne olimpijke, na pripremama u Arenđelovcu su i aktuelni vicešampion svijeta Emil Pavlov iz Sjeverne Makedonije, svjetska šampionka Kajo Someja iz Јapana, te olimpijska šampionka iz Tokija Ivet Goranova iz Bugarske.

- Ovo će mnogo doprinijeti podizanju mog samopouzdanja, jer raditi sa takvim stručnjakom i ovakvim šampionima meni kao mladom takmičaru znači mnogo - dodao je banjalučki karatista.