latinica  ћирилица
11/05/2022 |  20:53 ⇒ 21:00 | Autor: RTRS

Tegeltija: Šmitov izvještaj prepun neistina i neće donijeti ništa dobro BiH (VIDEO)

Koliko je izvještaj Kristijana Šmita validan i prihvatljiv u cijeloj BiH, ali i od međunarodnih partnera najbolje govori činjenica da su dvije od pet stalnih zemalja članica Savjeta bezbjednosti UN na početku današnje sjednice uskratile njegovo pravo da je legitimno izabrani visoki predstavnik i da nije ovlašten da podnosi izvještaj o BiH, rekao je predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Nakon današnje sjednice Savjeta bezbjednosti pokazalo se da je Šmit čovjek kojem se ne može vjerovati i koji je u svom izvještaju iznio niz neistina o stanju u BiH.

- Šmit se u izvještaju u cijelosti koncentrisao na to da optuži samo jednu stranu - srpsku, a u nekoliko navrata uputio je kritike i na račun hrvatske strane. Izvještaj koji je on podnio neće donijeti ništa dobro BiH. Trebalo bi mnogo vremena da bi se pobrojalo sve ono što nije tačno u njegovom izvještaju - rekao je Tegeltija.

Tegeltija je naglasio da ga kao čovjeka posebno vrijeđa Šmitov pokušaj da optuži Republiku Srpsku da je mjesto gdje postoje međunacionalni sukobi, gdje postoji prijetnja ljudima koji žive u Srpskoj.

- Svi oni koji žive u Srpskoj i BiH znaju da postoji veliki stepen tolerancije i povjerenja među svim građanima - izjavio ej Tegeltija.