latinica  ћирилица
12/05/2022 |  10:02 ⇒ 10:25 | Autor: RTS

Memfis deklasirao Ratnike, prvi poeni Bjelice u seriji (VIDEO)

Košarkaši Memfisa nadigrali su Golden stejt sa 134:95 u petoj utakmici četvrtfinala i smanjili prednost "Ratnika" na 3:2 u pobjedama. Do pobjede su došli odličnom timskom igrom koja je rezultirala ubjedljivom prednošću od samog starta meča.
Memfis-Golden stejt (Foto:  EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO) -
Memfis-Golden stejt (Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO)

Čak sedmorica igrača domaćeg tima imala su dvocifren šuterski učinak, a još dvojici je nedostajao po jedan koš da se upišu na tu listu.

Tim pobjednika su predvodili Desmond Bejn, DŽeren DŽekson i Tajus DŽons sa po 21 postignutim poenom.

U timu Golden stejta najefikasniji su bili Kjel Topson sa 19 i DŽonatan Kuminga sa 17 poena.

Stef Kari nije bio uobičajeno efikasan i postigao je svega 14 poena, a srpski as Nemanja Bjelica je uspio da se upiše u listu strijelaca u ovoj seriji.

Bjelica je za nešto manje od 20 minuta igre uspio da postigne pet poena uz tri skoka i dvije asistencije.

Ovom ubjedljivom pobjedom na svom terenu Memfis je izborio i šesti duel u seriji i smanjio vođstvo Golden stejta na 3:2 u pobjedama.

Milvoki nadigrao Boston za vođstvo u seriji

Košarkaši Milvokija nadigrali su Boston sa 110:107 na gostovanju u petom meču i poveli sa 3:2 u polufinalnoj seriji Istoka.

Do pobjede su došli u finišu meča sjajnom odbranom DŽrua Holideja koji je zaustavio posljednji napad domaćina i sačuvao prednost tima za konačnu pobjedu.

Boston je dobro ušao u meč na svom terenu i vodio do same završnice u koju su ušli sa devet poena prednosti.

Milvoki se nije predavao, a sjajno ih je predvodio Adetokumbo koji je meč završio sa 40 poena uz 11 skokova i tri asistencije.

Drugi po efikasnosti je bio Holidej sa 24 postignuta poena i po osam skokova i asistencija ali je zahvaljujući odličnim odbranama u posljednjem minutu meča bio i igrač odluke.

Pri rezultatu 105:99 za Boston na minut i 40 sekundi prije kraja, njih dvojica pogađaju trojke za izjednačenje, a potom Holidej uspijeva u dva navrata da uzme loptu domaćina što su bili ključni momenti u igri.

U timu Bostona najefikasniji je bio Tejtum sa 34 poena uz šest skokova i četiri asistencije, dok je Braun dodao 26 poena uz osam uhvaćenih lopti i šest uspješnih dodavanja.

Šesta utakmica igraće se u noći između petka i subote od 1.30 časova u Milvokiju.