latinica  ћирилица
12/05/2022 |  11:15 ⇒ 11:21 | Autor: SRNA

Petrovo: Odata počast herojima Ozrena i cijele Srpske

Polaganjem cvijeća i prisluživanjem svijeća u Spomen-sobi u zgradi opštine Petrovo danas je odata počast za 221 pripadnika Vojske Republike Srpske iz ovog kraja koji su ugradili svoje živote u temelje Republike.
Petrovo: Odata počast herojima Ozrena i cijele Srpske - Foto: SRNA
Petrovo: Odata počast herojima Ozrena i cijele SrpskeFoto: SRNA

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković rekao je da je, braneći svoje porodice, ognjišta i svetu srpsku zemlju, u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginuo 221 borac Vojske Republike Srpske iz opštine Petrovo.

- Svima njima, ali i ostalim herojima koji su platili najskuplju cijenu u stvaranju naše Republike i budućnosti za nova pokoljenja, dugujemo vječnu zahvalnost. Neka im je vječna slava i hvala - rekao je Petković.

On je čestitao Dan Vojske Srpske svim njenim pripadnicima, kao i komandi i pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, koji baštini slavnu tradiciju i hrabrost Vojske Republike Srpske, osnovane na današnji dan 1992. godine.

Cvijeće su položili i predsjednik Skupštine opštine Zoran Blagojević, kao i delegacija Opštinske boračke organizacije Petrovo.