latinica  ћирилица
12/05/2022 |  11:35 ⇒ 12:35 | Autor: RTRS

Đurđevdanski festival u petak od 20.15 časova, prenos na RTRS-u (FOTO/VIDEO)

Ovogodišnji 28. međunarodni Đurđevdanski festival biće održan u petak, 13. maja, u direktnom prenosu iz Studija 1 RTRS-a od 20.15 časova, a selekciona komisija ove godine odabrala je 18 kompozicija, koje će biti premijerno izvedene u Banjaluci, saopšteno je danas na pres konferenciji održanoj u zgradi RTRS-a.
Đurđevdanski festival - Foto: RTRS
Đurđevdanski festivalFoto: RTRS

Nakon konferencije za medije djeca su se uputila na izlet, na Kozaru, radi upoznavanja i druženja, a u popodnevnim časovima i na dan takmičenja očekuju ih izvođačke i generalne probe.

Komisija je odabrala i 24 izvođača od prijavljenih 500, a ovogodišnji izvođači dolaze iz Letonije, Rusije, Bugarske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

- Na Đurđevdanskom festivalu već 28 godina djeca stiču dragocjena iskustva, sklapaju nova prijateljstva i nose lijepe uspomene iz Banjaluke i Republike Srpske. Nadamo se da će i ovogodišnji Đurđevdanci puni utisaka i lijepih uspomena da se vrate svojim kućama - naglasili su organizatori festivala.