latinica  ћирилица
12/05/2022 |  13:53 ⇒ 13:59 | Autor: SRNA

Sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda PS BiH nije održana

Sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je bila zakazana za danas, nije održana zbog nedostatka kvoruma.
Sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda PS BiH - Foto: SRNA
Sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda PS BiHFoto: SRNA

Predsjedavajuća Komisije Dušanka Majkić rekla je da će svih deset tačaka koje je Komisija danas trebala razmatrati biti skinute sa dnevnog reda sjednice Doma naroda zakazane za ponedjeljak, 16. maj, pošto je riječ o tačkama koje su planirane da budu na toj sjednici.

Majkićeva je rekla novinarima da ni danas nisu uspjeli da održe sjednicu Komisije jer nije imala kvorum, podsjetivši da je već u nekoliko navrata bila planirana, ali nije održana.

Komentarišući činjenicu da sjednice parlamentarnih komisija nerijetko budu otkazane zbog nedostatka kvoruma, Majkićeva je rekla da je polovina maja i da "ljudi već polako počinju da razmišljaju o kampanji".

Sjednici su prisustvovali tri od šest članova, i to predsjedavajuća Majkić i njeni zamjenici Lidija Bradara i Amir Fazlić, dok članovi Nikola Špirić, Marina Pendeš i Denis Bećirović nisu došli na sjednicu.

Komisija za finansije i budžet Doma naroda danas je, između ostalog, trebalo da razmatra u drugoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama koji je predožio Savjet ministara, kao i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, čiji je predlagač Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Bilo je predviđeno da Komisija, u prvoj komisijskoj fazi, razmatra Prijedlog zakona o dopuni Zakona o finansiranju institucija BiH, koji je predložio Predstavnički dom, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, čiji je predlagač Savjet ministara.