latinica  ћирилица
12/05/2022 |  17:05 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Kompanija Alumina zaposlila 30 novih radnika (VIDEO)

Broj zaposlenih u zvorničkoj kompaniji Alumina povećava se iz godine u godinu. Posao je dobilo još 30 radnika. Ugovore su potpisali oni koji su prošli na konkursu i, kažu, biće oslonac razvoja najveće zvorničke kompanije.
Zaposleni u Alumini - Foto: SRNA
Zaposleni u AluminiFoto: SRNA

Zaposleni radnici su lica sa srednjom stručnom spremom i biće raspoređeni u sektorima proizvodnje glinice i alusila. Priliku da radi i zaradi dobio je i dvadesetdvogodišnji Srđan Damjanović.

- Na konkurs sam se prijavio najviše zbog perspektive koju nudi ova firma, pogotovu zato što sam ja mlada osoba i željna dokazivanja. Sigurno da će mi olakšati da svojoj porodici pomognem u daljem životu - rekao je Damjanović.

Zahvalan na ukazanoj prilici je i Slaviša Milićević, koji je, kaže, odlučio da ostane u svom gradu i bude dio njegovog razvoja.

- Kao svaki normalan radnik, znam šta mi je dužnost, da opravdam to što sam primljen i nadam se da ću svojim radom sve to što sam dobio priliku - istakao je Milićević.

Na konkurs zvorničke Alumine prijavilo se 1.400 lica iz Zvornika i okolnih gradova i opština. Uslove su prošli najbolji, ističu nadležni.

-  Vjerujem da će svi oni znati da cijene povjerenje koje smo im ukazali i da ćemo zajedno moći da napredujemo i da rastemo, kao što smo i do sada - rekla je rukovodilac Kadrovske službe Alumina Mirjana Šoja.

- Mi smo se trudili da tokom prijema vodimo računa da zaista oni koji su ispunjavaju kriterijume koji će sutra moći da odgovore proizvodnim uslovima i zahtjevima proizvodnje da takvi budu i primljeni. Nama je mnogo bitno da oni prođu kvalitetnu obuku i da sutra možemo da se oslonimi na njih, jer proces proizvodnje je takav, ako nemate osposobljenog radnika onda ne možemo da garantujemo ni kvalitet ni kapacitet - istakao je direktor Proizvodnje u Alumini Radenko Smiljanić.

U zvorničkoj Alumini trenutno je zaposleno oko 1500 radnika, a plan nadležnih je da do kraja godine bude zaposleno još 95 radnika.