latinica  ћирилица
13/05/2022 |  12:46 ⇒ 13:38 | Autor: SRNA

Pašalić: Za podršku poljoprivrednicima 570.000 KM

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je resorno ministarstvo u saradnji sa lokalnom zajednicom u Rudom obezbijedilo oko 570.000 KM sredstava za podršku poljoprivrednih proizvođača.
Poljoprivreda - Foto: RTRS
PoljoprivredaFoto: RTRS

Pašalić, koji je danas posjetio Sajam domaćih proizvoda u Rudom, rekao je novinarima da su u proteklih nekoliko godina lokalna zajednica i ministarstvo obezbjedili podršku za više od 300 poljoprivrednih proizvođača.

- To su uglavnom mali proizvođači i kroz zajedničko ulaganje lokalne zajednice, Ministarstva i samih proizvođača obezbijedili smo oko 570.000 KM sredstava, od toga 310.000 KM resorno ministarstvo a ostatak lokalna zajednica i proizvođači - istakao je Pašalić.

On je napomenuo da je postavljeno više od 50 novih plastenika, nabavljeno nekoliko desetina junica, zasađeni novi malinjaci, te izgrađena destilerija za lokalnu zadrugu.

Pašalić je rekao da više pažnje treba posvetiti malim lokalnim zajednicama i sve uraditi da ljudi ne odlaze sa tih prostora.

- Na ovakvoj manifestaciji proizvođači mogu da prezentuju svoje proizvode i da pokažu da mogu proizvesti kvalitetne proizvode, tako da nam je cilj zadržati ljude na selu i trudićemo se da nastavimo saradnju - poručio je Pašalić.

Pašalić je održao sastanak u opštini Rudo sa načelnikom Dragoljubom Bogdanovićem, sa kojim je razgovarao o nastavku podrške i aktivnostima u narednom periodu.

Bogdanović je zahvalio ministru Pašaliću na razumijevanju i pomoći poljoprivrednim proizvođačima sa područja opštine Rudo i istakao da resorno ministarstvo i lokalna zajednica imaju odličnu saradnju.

Sajam domaćih proizvoda, koji je okupio 115 izlagača iz 27 opština i gradova iz Crne Gore, Srbije i BiH, završava se sutra.