latinica  ћирилица
13/05/2022 |  22:45 ⇒ 14/05/2022 | 08:05 | Autor: SRNA

Studentski parlament: Pomoć će mnogo značiti mladima

Iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu ističu da će pomoć od po 100 KM koju je najavio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik mnogo značiti mladima u Srpskoj.
Univerzitet u Istočnom Sarajevu - Foto: RTRS
Univerzitet u Istočnom SarajevuFoto: RTRS

- Na veliko zadovoljstvo i uz ogromno razumijevanje Dodika prihvaćena je inicijativa Unije studenata Republike Srpske i studentskih parlamenata o dodjeli novčane pomoći mladima - rekao je Stefan Slijepčević, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Slijepčević je rekao da su na sastanku održanom prije deset dana predstavnici studentskih parlamenata i Unije studenata Republike Srpske sa srpskim članom Predsjedništva predložili inicijativu da se mladima iz Republike Srpske starosti od 18 do 30 godina dodijeli po 100 KM.

- Danas je Dodik prihvatio ovu inicijativu, pa će u narednom periodu Vlada Republike Srpske krenuti sa prijavama za ovu naknadu i isplatama - rekao je Slijepčević.

On je istakao da će u ovom periodu ova pomoć mnogo značiti mladima, posebno studentima. "Јoš jednom sve pohvale za prihvatanje ove inicijative", dodao je on, prenosi ATV.

U Republici Srpskoj će do kraja trećeg kvartala ove godine jednokratnu pomoć od 100 KM dobiti borci, mladi od 18 do 30 godina i penzioneri, najavio je lider SNSD-a Milorad Dodik.