latinica  ћирилица
14/05/2022 |  08:03 ⇒ 10:14 | Autor: RTRS

Višković na Samitu poslovne dijaspore u Cirihu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković nastavlja boravak u Cirihu, gdje će danas učestvovati u radu Samita poslovne dijaspore.
Višković u Cirihu - Foto: Twitter
Višković u CirihuFoto: Twitter

U Cirihu je juče, u prisustvu Viškovića, otvoren Četvrti privredni forum srpske dijaspore, koji organizuje Udruženje srpskih privrednika u Švajcarskoj.

Ovaj dvodnevni skup, kojem su prvog dana prisustvovali ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, prilika je za saradnju švajcarskih i srpskih privrednika i razmjenu iskustava iz oblasti informacionih tehnologija, energetike, nekretnina i medicine.

Višković je juče, u okviru ovog foruma, posjetio i štandove izlagača iz Republike Srpske i Srbije.

Premijer Srpske je na marginama skupa imao brojne susrete, uključujući razgovore sa predsjednik Privredne komore Švajcarske za srednju Evropu Oliverom Bečingerom, kao i ambasadorima BiH i Srbije u Švajcarskoj Borom Bronzom i Goranom Bradićem.

Viškovič je rekao da Srpska ima komparativne prednosti da ponudi ljudima u dijaspori da, ulažući u Srpsku, mogu da ostvare i profit, dodavši da Srpska ima stimulativne poreske stope te energente. Višković je izjavio da su Srpskoj najvažniji ljudi sa ovih prostora koji su napravili biznise širom svijeta.