latinica  ћирилица
14/05/2022 |  09:00 ⇒ 09:00 | Autor: SRNA

Danas malo niža temperatura

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti malo svježije u odnosu na prethodne dane, a poslije podne očekuje se i povremena kiša.
Promjenljivo - Foto: RTRS
PromjenljivoFoto: RTRS

Slaba kiša će u prijepodnevnim časovima padati ponegdje u višim krajevima, a preovladavaće pretežno oblačno, dok će na jugu biti više sunčanih perioda, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Toplo i promjenljivo oblačno uz sunčane periode biće u drugom dijelu dana, a temperatura će biti malo niža u odnosu na prethodne veoma tople dane.

Razvoj oblaka tokom popodneva donijeće povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, posebno u južnim predjelima i u Sarajevsko-romanijskoj regiji, dok će na sjeveru biti pretežno suvo.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha od 23 do 29 stepeni, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusa. Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u Hercegovini i na jugozapadu pretežno sunčano vrijeme, a u ostalim krajevima pretežno oblačno.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica sedam, Kalinovik i Široki Brijeg 13, Mrakovica i Sokolac 14, Ribnik i Bugojno 15, Gacko, Mlječanica, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Trebinje, Sarajevo, Tuzla i Zenica 16, Bileća, Višegrad, Novi Grad, Rudo, Bihać, Gradačac i Grude 17, Bijeljina, Doboj, Livno i Sanski Most 18, Banjaluka i Mostar 19, Prijedor i Srbac i Neum 20 stepeni Celzijusa.