latinica  ћирилица
14/05/2022 |  10:17 ⇒ 10:18 | Autor: RTRS

Umičević o ostavkama Rađe i Miljuša: Nepotreban potez

Vojislav Rađa i Aleksandar Miljuš podnijeli su ostavke na mjestu člana Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH. Tim povodom se oglasio Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske koji smatra da su njihove ostavke bile nepotrebne, ali i da rukometni sport neće ništa izgubiti ovom njihovom odlukom.
Marinko Umičević - Foto: RTRS
Marinko UmičevićFoto: RTRS

- Sve to nije bilo potrebno u ovom trenutku pogotovo kada se zna da će uskoro biti održani izbori kako u Rukometnom savezu Republike Srpske (24. maja) isto tako i na nivou RS BiH. Očigledno je da su shvatili kako za njih više neće biti mjesta u organima Saveza, te su se zbog toga gospodin Vojislav Rađa i gospodin Aleksandar Miljuš opredjelili za ostavke i mislim da je to sa njihove strane licemjerno – kategoričan je Marinko Umičević.

O razlozima ostavke Vojislav Rađa je, između ostalog naveo, navodni nekorektan odnos prema bivšem selektoru A reprezentacije BiH Ivici Obrvanu kao i zbog nepotpisivanja ugovora sa BH Telekomom.

- Tačno je da je on to naveo u svom saopštenju, ali nije naveo da je krivac što je potpisan štetan ugovor sa Ivicom Obrvanom, i to bez znanja i odobrenja Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH. Kada je u pitanju sponzorski ugovor sa BH Telekomom jasno smo rekli da neće biti potpisan sve dok se ne prihvate naši prijedlozi i sugestije. Ni toga se nije pridržavao Vojislav Rađa, jer je MRK Sloga čiji je on predsjednik Skupštine već počeo da reklamira BH Telekom. Sve su to činjenice, i ponavljam još jednom da su ostavke pomenutog tandema bile apsolutno nepotrebne. Na kraju bi obojici poželio dosta sreće u narednom periodu - zaključio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.