latinica  ћирилица
14/05/2022 |  12:35 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Višković sa investitorima u Cirihu: Brojne prednosti ulaganja u Srpsku (VIDEO)

Vlada Republike Srpske nastaviće da podržava i pomaže razvojne projekte u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj od značaja za stanovništvo, a budućim investitorima pružiće svu neophodnu podršku posredstvom Direkcije za investicije, najavio je danas premijer Radovan Višković.
Sastanak Viškovića i predstavnika lokalnih zajednica sa švajcarskim privrednicima - Foto: RTRS
Sastanak Viškovića i predstavnika lokalnih zajednica sa švajcarskim privrednicimaFoto: RTRS

U okviru Četvrtog međunarodnog sajma dijaspore, koji se održava u Cirihu, Višković je razgovarao, u odvojenim susretima, sa privrednicima iz dijaspore, porijeklom iz Republike Srpske koji posluju u Švajcarskoj, i predstavnicima lokalnih zajednica iz Srpske učesnicima na ciriškom sajmu.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima uspostavljanja i daljeg unapređenja poslovne saradnje u različitim oblastima, s akcentom na modernizaciju saobraćajne infrastrukture, te izgradnju i sanaciju regionalnih i pristupnih puteva u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković je naveo mnoge prednosti ulaganja u Republici Srpskoj, te upoznao potencijalne investitore sa stimulativnim poreskim stopama u Republici Srpskoj, povoljnim troškovima poslovanja, podsticajima za nova zapošljavanja i uvođenje novih tehnologija, kao i drugim olakšicama prilikom investiranja.

Privrednici iz dijaspore upoznali su predsjednika Vlade i predstavnike lokalnih zajednica iz Srpske sa svojim poslovnim planovima, te izrazili interes da zajedno sa predstavnicima lokalnih zajednica učestvuju u realizaciji različitih infrastrukturnih projekata širom Republike Srpske.

Iako su pandemija i kriza u Ukrajini ostali ožiljke i na švajcarsku privredu, dobra volja za investiranjem u Srpsku postoji.

Vidjelo se to i na danas završenom Poslovnom sajmu srpske dijaspore, na kojem su kontakte ostvarile kompanije iz Republike Srpske, Srbije i Švajcarske.