latinica  ћирилица
14/05/2022 |  16:18 ⇒ 18:30 | Autor: SRNA

Na prvenstvu Srpske 12 klubova

U Prnjavoru je svečano otvoreno Tekvondo prvenstvo Republike Srpske na kome se predstavnici 12 klubova iz devet gradova Srpske takmiče u disciplinama borbe i forme.
Prnjavor - Tekvando prvenstvo Republike Srpske - Foto: SRNA
Prnjavor - Tekvando prvenstvo Republike SrpskeFoto: SRNA

Predsjednik Taekvondo saveza Republike Srpske Branislav Njegovan zadovoljan je odzivom ekipa, a takmičarima je poželio uspješan nastup, fer i korektnu borbu.

Njegovan, koji je i trener Taekvondo kluba Prnjavor, rekao je da ovaj klub nastupa u podmlađenom sastavu, ali se očekuje da se pokažu u najboljem svjetlu i osvoje jedno od prva tri mjesta.

Svečanom otvaranju u ime opštine Prnjavor prisustvovao je Aleksandar Njegomirović, koji je izrazio zadovoljstvo što je ova lokalna zajednica dobila priliku da bude domaćin takmičenja.

- Dugujemo zahvalnost Tekvondo savezu Republike Srpske i TK Prnjavor na svim dobrim rezultatima koje ostvaruju godinama unazad, a svim takmičarima želimo da se ugodno osjećaju u našem gradu i ostvare dobre rezultate - rekao je Njegomirović.

Na prvenstvu, među više od 150 takmičara, učestvuje i Ivana Ilić iz Taekvondo kluba Sloga iz Doboja, koja je donijela bronzanu medalju sa nedavno održanog Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Ilićeva, koja se takmiči u konkurenciji juniorki, naglasila je da će pokazati sve što zna i umije, te da se nada najboljem plasmanu.

Član TK Prnjavor Una Živanić, nosilac zelenog pojasa, rekla je da se za ovo takmičenje intenzivno pripremala proteklih mjesec dana, te da očekuje najviši plasman u borbama i dobar rezultat u formama, ali i lijepo  druženje sa ostalim takmičarima.