latinica  ћирилица
14/05/2022 |  16:32 ⇒ 19:30 | Autor: SRNA

Јeleni Trivić potvrđena kandidatura za predsjednika Republike

Glavni odbor Partije demokratskog progresa potvrdio je danas kandidaturu Јelene Trivić za predsjednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima, rekao je predsjednik stranke Branislav Borenović.
PDP - Foto: RTRS
PDPFoto: RTRS

Borenović je rekao novinarima da je Glavni odbor utvrdio i potvrdio nosioce lista za sve izborne jedinice u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH, osim Izborne jedinice broj dva.

- Donijeli smo danas odluku da ćemo podržati i kandidata za člana Predsjedništva koji će doći iz naše bratske opozicione stranke, Srpske demokratske stranke, u skladu sa dogovorom koji smo imali među ključnim opozicionim strankama - rekao je Borenović.

Potpredsjednik PDP-a Јelena Trivić rekla je da je Glavni odbor usvojio "Program obnove" prema kojem je cilj ove stranke da "prosječna plata u Republici Srpskoj bude 1.000 evra, prosječna penzija 500 evra, a zaposlenost iznosi 330.000 ljudi".

- Republiku Srpsku unutar BiH vidimo na evropskom putu. U ekonomskom i političkom smislu Republiku Srpsku vidimo pridruženu i uključenu u inicijativu "Otvoreni Balkan", rekla je Trivićeva.

Odgovarajući na pitanje novinara da li se svi iz SDS-a slažu sa njenom kandidaturom na predstojećim izborima, Trivićeva je rekla da nije stekla utisak da ima bilo kakvih problema sa tom strankom.