latinica  ћирилица
14/05/2022 |  20:43 ⇒ 20:50 | Autor: RTRS

Rukometaši Borca šampioni BiH (VIDEO)

Rukometaši Borac m:tela šampioni su Bosne i Hercegovine.
Rukometaši Borca - Foto: RTRS
Rukometaši BorcaFoto: RTRS

Iako su večeras izgubili od Gračanice, 26:24, Banjalučani su došli do titule, dva kola prije kraja , zahvaljaujući trijumfu Iskre u Bugojnu, protiv Slobode, 24:23.

Iznenađujućim porazom od Gračanice, činilo se da će rukometaši Borac m:tela propustiti i drugu meč loptu da osvoje titulu šampiona Bosne i Hercegovine. Ipak, u tome im je pomogla ekipa Iskre. 10-ak minuta po završetku utakmice u Banjaluci, stigle su lijepe vijesti iz Bugojna, gdje je domaći tim pobijedio Slobodu, 24:23 , pa je slavlje crveno-plavih moglo da počne.

Tuzlaci su ostali bez šanse da u preostala dva kola stignu Borac, pa se titula poslije godinu dana vratila u Banjaluku.

Utakmicu protiv Gralčanice, Borac će brzo zaboraviti, bio je to tek drugi poraz ekipe Mirka Mikića u ovoj sezoni u šampionatu BiH.

Gosti su uspjeli da na krilima sjajnog golmana DŽambegovića i beka Pandžića dođu do prednosti koju su držali većim dijelom meča.

Velika nervoza i pritisak učinili su svoje, pa su domaći dosta griješili, posebno u napadu i su to gosti umijeli da kazne.

U Borac, bolji od ostalih krilo Draganić sa 8 golova.

Nakon brojnih promjena u igračkom kadru na početku sezone, podmlađivanja ekipe, malo ko je očivao da ovaj tim Borca može do titule.

Dobar i kvalitetan rad na kraju im je donio rezultat.

Predvođeni trenerom, Mirkom Mikićem crveno-plavi su sazrijevali iz utaikmice u utakmicu , prošli sve prepreke i povrede koje su imali i na kraju krunisali to na najbolji mogući način –osvajanjem titule, šeste u istoriji kluba.