latinica  ћирилица
15/05/2022 |  18:05 ⇒ 18:05 | Autor: SRNA

Konstrakta se vratila u Srbiju

Predstavnica Srbije na ovogodišnjoj "Pjesmi Evrovizije" Ana Đurić Konstrakta vratila se u Beograd, a po dolasku je izjavila da je to bilo odlično iskustvo iz koga se mnogo nauči.
Nastup Konstrakte (Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO, ilustracija) -
Nastup Konstrakte (Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO, ilustracija)

Letom iz Milana, na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sletjela je Đurićeva i pokazala srpsku zastavu, prenijeli su beogradski mediji.

Ona je, odgovarajući na novinarska pitanja, rekla da je pjesma sa kojom je osvojila peto mjesto lijepo primljena u Torinu, kao i da joj puno znači nagrada koju su dobili u kategoriji art performansa.

Predstavnica Srbije uoči finalne večeri "Pjesme Evrovizije" dobila je nagradu "Marsel Bezanson" za najbolji umjetnički nastup na ovogodišnjem takmičenju u Torinu. Nagrada nosi ime po idejnom tvorcu "Pjesme Evrovizije".

Konstrakta je navela da u narednom periodu planira da se povuče i posveti drugim stvarima.

- Na snagu stupa projekat umjetnica je nevidljiva. Nestajem na neko vreijme, da se malo saberemo i posvetimo drugim stvarima - rekla je Konstrakta.

Ona je istakla i da bi joj bila čast ako je ujedinila region.

Đurićeva smatra da rezultati nisu bili namješteni, da je čar ovog takmičenja u tome da svi pjevaju na svom jeziku, te da se njoj najviše svidjela pjesma iz Portugalije.