latinica  ћирилица
16/05/2022 |  15:54 ⇒ 16:01 | Autor: SRNA

Opljačkane dvije srpske radnje na Kosmetu

Prodavnica prehrambene robe u selu Prekovac u opštini Novo Brdo na Kosovu i Metohiji čiji je vlasnik Srbin Dušan Perić obijena je i opljačkana prošle noći, drugi put u proteklih mjesec dana, a na meti lopova našla se i lokalna gvožđara u vlasništvu Siniše Dimića, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju - Foto: Facebook
Kancelarija za Kosovo i MetohijuFoto: Facebook

Iz Kancelarije su upozorili da je ovim nedjelima direktno ugrožena egzistencija ovih porodica i njihov ostanak i opstanak na prostoru Kosova i Metohije.

- Ovakvim nepočinstvima Srbima se šalje nedvosmislena poruka da za njih normalan i bezbjedan život na Kosmetu nije moguć - navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije su ukazali da politika nekažnjavanja ovog i ostalih incidenata usmjerenih prema Srbima na Kosovu i Metohiji direktno stimuliše izgrednike, a Priština svojim ćutanjem od Srba pravi legitimne mete.

U saopštenju se napominje da svi napadi i incidenti, prema pravilu, idu sinhronizovano sa izjavama i stavovima prištinskih političara da sa Srbima nema razgovora i mirnog suživota, čime direktno podstiču etničko nasilje.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručili su da će insistirati da počinioci ovog razbojništva budu uhapšeni i adekvatno sankcionisani.