latinica  ћирилица
16/05/2022 |  16:37 ⇒ 19:49 | Autor: SRNA

Nove prijeteće poruke o bombama u Beogradu

Nakon prijetećih dojava o postavljenom eksplozivu u skoro 100 beogradskih osnovnih škola, stigla je nova prijetnja o postavljenim bombama na mostovima u Beogradu, tržnim centrima, ZOO vrtu, restoranima, željezničkoj stanici, objektima za prečišćavanje vode i ruskoj Ambasadi.
Beograd (Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC) -
Beograd (Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC)

- Eksplozive smo postavili na sljedećim lokacijama: Brankov most, Most Gazela, Novi železnički most, Most na Adi, Pančevački most, Narodni muzej, Delta siti, TK Zmaj, Ada Mol, Tržni centar Stadion, Tržni centar Konjarnik, Beogradski zoološki vrt, Јavni akvarijum i tropikarijum, Mekdonalds na Bežanijskoj kosi, Evrodrom beogradski aerodrom, Glavna stanica Beograd, Predsednikova kuća, Gradsko veće, svaka elektrana, svaki objekat za prečišćavanje vode, ruska Ambasada Beograd - navodi se u dojavama, koje je prenio Blic.

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu se navodi da je u toku intenzivan rad na otkrivanju izvršilaca krivičnih djela u vezi sa lažnim dojavama o bombama koje svakodnevno stižu na veliki broj adresa u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije.

Pripadnici MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu intenzivno istražuju ove slučajeve, a u rad je uključeno i Posebno odjeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Zbog velikog broja dojava o bombama svi raspoloživi kapaciteti kontradiverzionih jedinica MUP-a angažovani su na pregledu objekata i ustanova na čije su adrese upućene dojave, koje su do sada sve bile lažne.

Sumnja se da su one usmjerene na izazivanje panike i uznemirenja građana.