latinica  ћирилица
16/05/2022 |  16:48 | Autor: TANЈUG

Pešić o nastupu Јokića za reprezentaciju

Nikola Јokić igraće za reprezentaciju samo pod jednim uslovom, a to je da kroz reprezentaciju Srbije postane bolji igrač, rekao je danas selektor Svetsilav Pešić.
Svetislav Pešić (Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC) -
Svetislav Pešić (Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC)

- Nije u pitanju da li on voli svoju zemlju. To je nesumnjivo. On je ponosni Srbin, koji meni poruke piše ćirilicom. Međutim, mi moramo da nađemo način da ga motivišemo da se odmjeri sa najboljim igračima u Evropi. Ako nije motivisan, ako nema interes, onda nema ni svrhe da igra - istakao je Pešić tokom predavanja studentima Fakulteta za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla".

Srpski centar je ponovo dobio zvanje MVP-ija, odnosno najkorisnijeg igrača regularnog dijela NBA lige.

- Nema nikakve sumnje da su Јokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi. Oni mijenjaju način na koji se igra u najjačoj ligi na svijetu. I konstantno napreduju. Svake godine unose nešto novo i to je ono što ih čini vrhunskim. A da je Nikola apsolutno zaslužio priznanje, vidi se i po tome što mu je čestitao DŽoel Embid, njegov najveć rival za to priznanje.

Osvrnuo se selektor Srbije i na susret koji je sa Јokićem imao u Americi.

- Kada smo se našli i kada sam ga vidio, više mi je ličio na krilo nego na centra. Fizički je u besprijekornom stanju. Ranije je bio simpatični "bucko", a sada je to lijep momak. I to je dio onoga što pričam o stalnom napretku - istakao je Pešić.