latinica  ћирилица
16/05/2022 |  17:35 | Autor: SRNA

U Modriči otvoreni "Gastro susreti"

U Modriči su danas otvoreni "Gastro susreti" na kojima je 12 izlagača iz Modriče, Banjaluke i Vukosavlja izložilo hranu i piće, a prvi put organizovan je i mini-sajam jagoda, cvijeća i knjiga.
"Gastro susreti" u Modriči - Foto: SRNA
"Gastro susreti" u ModričiFoto: SRNA

Direktor Turističke organizacije Modriča Dejan Lazarević rekao je da je cilj manifestacije, koju Turistička organizacija osmi put realizuje sa Srpskim kulturnim centrom i opštinom Modriča, predstavljanje tradicionalnih jela koja su karakteristična za pojedina modrička sela.

On je dodao da je organizovana izložba jagoda i cvijeća, te prezentacija književih djela izdavača iz Banjaluke i Modriče.

- Na centralnom modričkom šetalištu izložena je raznovrsna hrana i piće od kojih su riblju čorbu i čorbanac i ove godine pripremili članovi Udruženja ribara Optima i Lovačkog udruženja Majna iz Modriče - rekao je Lazarević.

Јednodnevnu turističko-privrednu manifestaciju "Gastro susreti" otvorio je načelnik opštine Јovica Radulović, koji je rekao da Modriča postala prepoznatljiva u Republici Srpskoj po ovim susretima.

- Modriča je poljoprivredna sredina koja ima perspektivu za proizvodnju zdrave hrane - rekao je novinarima Radulović.

On je naveo da se nada da će kroz podsticaje i druge mjere lokalna uprava
Modriče, zajedno sa vlastima Republike Srpske, pomoći poljoprivrednu proizvodnju i angažovanje domaćih resursa, od kojih se u budućnosti može opstati.

- Zadovoljan sam brojem izlagača na susretima koji su se, nakon prošlogodišnjeg odlaganja manifestacije zbog epidemije virusa korona, pojavili u Modriči - rekao je Radulović.