latinica  ћирилица
16/05/2022 |  18:20 ⇒ 18:46 | Autor: RTRS

UIO: Ne izvoditi preuranjene zaključke

Službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH ne pretresaju službene prostorije Uprave za indirektno oporezivanje BiH već vrše uvid u određenu dokumentaciju i istu izuzivaju prema naredbi Suda BiH, saopštila je danas UIO BiH, odakle poručuju da ne treba izvoditi preuranjene zaključke.
UIO BiH - Foto: RTRS
UIO BiHFoto: RTRS

Iz UIO su istakli da su kroz dosadašnji rad u potpunosti sarađivali sa svim agencijama za provođenje zakona u BiH i pravosudnim organima, što je, kako ističu, slučaj i u konkretnom postupanju.

- Objavom i plasiranjem netačnih informacija potpuno se neopravdano minimiziraju rezultati rada koje ova uprava iz godine u godinu ostvaruje. Zato je potrebno sačekati da agencije za provođenje zakona okončaju započete aktivnosti, bez prejudiciranja i izvođenja preuranjenih zaključaka - naveli su iz UIO zbog, kako ističu, netačnih objava da se u UIO pretresaju prostorije i iznosi dokumentacija.

Portparol SIPA Јelena Miovčić rekla je ranije danas da pripadnici SIPA izuzimaju određenu dokumentaciju iz prostorija UIO u Banjaluci, te da se ne radi ni o kakvoj akciji, već da su to uobičajene radnje koje SIPA sprovodi radi dokazivanja u određenim istragama.