latinica  ћирилица
17/05/2022 |  09:38 ⇒ 12:07 | Autor: TANЈUG

Vesić: Lažne najave o bombama specijalni i psihološki rat

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je povodom jučerašnjih dojava o eksplozivnim napravama u školama, na mostovima i vodovodu da je u pitanju hibridni rat protiv Srbije i novi pritisak na predsjednika Vučića, sa ciljem da se unesu nestabilnost i nemir u zemlju i da se otjeraju strani investitori.
Goran Vesić (foto: www.beograd.rs) -
Goran Vesić (foto: www.beograd.rs)

- Јasno je koji su bili ciljevi. Prvo djeca jer smo najosjetljiviji na njih i to izaziva najveću paniku, potom mostovi i na kraju vodovod, od čega zavisi funkcionisanje grada. Hvala bogu, sve te dojave su bile lažne - rekao je Vesić za TV Hepi.

On je istakao da je "Beogradski vodovod" strateško preduzeće i da postoje posebne procedure u takvim slučajevima, one su ispoštovane, tako da se voda normalno isporučuje.

On je naveo da su Beograd i Srbija spremni ukoliko bi se ovo desilo i za predstojeći Fajnal for, a organizovana namjera toga bi bila da se pokaže kako u našoj zemlji nije sigurno i da se naruši imidž Srbije.

- Policija je juče saopštila da je riječ o serverima iz inostranstva, tačnije iz nekoliko zapadnih zemalja, koji koštaju stotine hiljada dolara i koji se nakon toga uništavaju. Vrlo je organizovano. Prošli put smo takođe tražili međunarodnu pravnu pomoć, da li ćemo je dobiti, ne znam, pošto očigledno to nikoga tamo ne interesuje, a nekima čak i odgovara taj pritisak na Srbiju - rekao je Vesić.

On je ocjenio da je u pitanju specijalni i psihološki rat protiv Srbije, kako bi se ljudi zaplašili i kako bi se stvorila nestabilnost.

- Moramo da budemo spremni na takvu vrstu "rata", to je nešto što nas čeka, i tako će svijet, nažalost, izgledati u budućnosti i moraćemo mnoge svoje procedure da prilagodimo ovakvim situacijama - istakao je Vesić.