latinica  ћирилица
17/05/2022 |  11:50 ⇒ 14:32 | Autor: RTRS

Kovačević: Nijednu odluku protiv Rusije neće donijeti institucije BiH; Srpska to neće dozvoliti

Nijednu odluku protiv Rusije nisu donijele institucije BiH. Niti će. Republika Srpska to neće dozvoliti, napisao je na Tviter profilu savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Radovan Kovačević, odgovarajući predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Evo, razmišljao je dva sata šta da odgovori i na kraju prepisao i iskopirao od sebi, barem zvanično podređenog, Draška Stanivukovića. Јe li ti naredio? - piše Kovačević.

Podsjećamo, Kovačević je ranije na Tviter profilu napisao da srpski član Predsjedništa BiH Milorad Dodik i predstavnici Srpske nisu glasali ni za jednu odluku o sankcijama Rusiji, a bez njih je takva odluka nemoguća.

Ambasadori BiH koji su se samostalno i neustavno pridruživali pojedinim izjavama, radili su to pozivajući se isključivo na Strategiju spoljne politike koju su usvojili šefovi Branislava Borenovića, Igor Crnadak i Mladen Ivanić - istakao je Kovačević reagujući na Borenovićevu izjavu da se BiH pridružila u podršci preko 20 odluka Savjeta EU kojima se uvode razne sankcije Rusiji, sve uz Dodikovu dozvolu.