latinica  ћирилица
17/05/2022 |  12:12 | Autor: RTRS

Borac za maksimalan pristup protiv Željezničara

Fudbaleri banjalučkog Borca sutra igraju u gostima protiv Željezničara, zaostali meč 29. kola M:tel Premijer lige BiH. Utakmica u Sarajevu počinje od 18 časova.
Borac (Foto: Nikola Kulaga/FK Borac) -
Borac (Foto: Nikola Kulaga/FK Borac)

Trener kluba iz Platonove Tomislav Ivković navodi kako mu je svaki meč važan za sebe i ističe da njegova ekipa mora pokazati karkter u preostalim mečevima prvenstva.

- Nisam trener koji je zadovoljan mrvicama. Rekao sam da je ovih pet utakmica ogroman test karaktera. U ove dvije utakmice su pokazali da ne vole dovoljno sebe. Moraju da misle šta će raditi kada odu iz ovoga kluba ili kada se prestanu baviti sportom. Iz ovog tima je otišao ogroman broj igrača koji su prošle sezone bili prvaci, tako da je treće mjesto ogroman uspjeh. Obavio sam razgovor sa igračima i rekao im šta mislim. Meni je svaka utakmica bitna, a oni moraju da pokažu svoj karakter - rekao je Ivković.

Ivković na Željezničar gleda sa posebnom emocijom i poštovanjem.

- Dolazim u poseban klub u kojem sam bio šest mjeseci. Imam ogroman respekt prema klubu i navijačima. Željezničar kada igra kući uvijek je favorit. Da bi ih dobili moramo biti kao i oni, borbeni 90 minuta. Ukoliko ne budemo odgovorili, imaćemo probleme - naglasio je strateg Borca.