latinica  ћирилица
17/05/2022 |  12:38 | Autor: TANЈUG

Soro uoči Fajnal-ejta: Privilegija je što smo domaćini

Velika je privilegija što smo domaćini Fajnal-ejta Lige šampiona, jer je pred nama izuzetno kvalitetan turnir, pa će svi ljubitelji vaterpola u Srbiji moći da uživaju, izjavio je sportski direktor Novog Beograda Slobodan Soro.
Vaterpolo lopta - Foto: RTRS
Vaterpolo loptaFoto: RTRS

Pripreme za organizaciju Fajanl-ejta, koji se od 2. do 4. juna drugu godinu uzastopno igra u Beogradu, uveliko su u toku, a Soro ističe da nema sumnje da će organizacija biti na vrhunskom nivou.

Određeni su i termini svih utakmica - finalni turnir otvoriće duel Breše i Hanovera od 14.30, a od 16.30 snage će odmjeriti Pro Reko i Barseloneta.

Novobeograđani od 18.30 časova igraju protiv Marseja, dok se dva sata kasnije sastaju Ferencvaroš i Јug.

Bazen "11. april" biće u potpuno novom ruhu. Za potrebe završnog turnira biće montirane montažne tribine, pa će kapacitet biti 1.511 mjesta.

- Cijela sezona Lige šampiona bila je veoma zanimljiva. Neke ekipe su bolje počele elitno takmičenje, a kasnije lošije završile, dok su neki timovi odigrali u suprotnom ritmu. Vrlo bitan momenat za nastup svih ekipa na Fajnal-ejtu biće završnica nacionalnih prvenstava i kako će se to rezultatski završiti. Upravo to može da odredi u kakvoj atmosferi i sa koliko motiva će dočekati početak najvažnijeg turnira u sezoni. Mislim da je ovo osam najkvalitetnijih ekipa u Evropi trenutno, svi parovi četvrtfinala obećavaju vrhunski vaterpolo i mnogo uzbuđenja, a svaka ekipa će tražiti svoju šansu - istakao je Soro, koji je dvostruki osvajač titule klupskog prvaka Evrope, 2000. sa Bečejom i 2011. sa Partizanom.

Prva prepreka Novobeograđanima biće ekipa Marselja.

- To je zaista odličan tim predvođen našim legendarnim reprezentativcem Andrijom Prlainovićem. Takođe, Dejan Lazović je izrastao u jednog od najboljih golmana svijeta, a golmanska inspiracija na takmičenju ovakvog turnirskog tipa može da napravi razliku. Oni su definitivno podigli nivo u odnosu na prošlu godinu i osvajanje drugog mjesta u grupi i ponovni plasman na Fajnal-ejt, defitivno nisu iznenađenje. Biće veoma motivisani, jer su svjesni da imaju čemu da se nadaju, pa nas očekuje veoma težak posao - zaključio je Soro.