latinica  ћирилица
17/05/2022 |  14:01 ⇒ 15:41 | Autor: SRNA

Vulić: SDS i PDP od Srpske žele samo mrlju na geografskoj karti

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je opozicionim partijama SDS-u i PDP-u da u nedostatku bilo čega dobrog što su učinili za Republiku Srpsku i ovaj narod, izbore ne mogu dobiti iznošenjem laži, jer birači nisu ni nepismeni i zaboravni.
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

- Јasno nam je da im je Milorad Dodik opsesija i noćna mora, ali izmišljati da je on, koji se sve vrijeme zalagao za neutralni stav kada je riječ o ukrajinskoj krizi, podržao uvođenje sankcija Rusiji ravno je naučnoj fantastici - istakla je Vulićeva.

Ona je rekla za Srnu da je dobro imati konstruktivnu opoziciju, čiji zadatak i jeste da kritikuje vlast argumentima, predlaže, sugeriše, ali opozicija koja se služi lažima i podvalama, kojoj čak i SPC i vlast u Srbiji smetaju u izbornoj kampanji koja kod njih traje od prošlih izbora, dokaz je koliko ih boli što su dugogodišnji gubitnici.

- Prestanite optuživati sve i svakoga za vaše decenijske izborne poraze, prestanite ponižavati građane Republike Srpske i servirati im laži, dok sa druge strane radite sve da zauzmete fotelje i bez trunke grižnje savjesti predate Republiku Srpsku u ruke političkom Sarajevu i vašim inostranim nalogodavcima - rekla je Vulićeva.

Ona je upitala da li predstavnici SDS-a i PDP-a zaista misle da građani Republike Srpske ne vide i ne znaju šta oni rade po sarajevskim sećijama i odajama raznih ambasada u Sarajevu.

- Njihova želja je da zasjednu i zauzmu funkcije, a od Republike Srpske da naprave samo mrlju na geografskoj karti, bez bilo kakvih nadležnosti i pozicije predviđene Dejtonskim sporazumom, da pogaze ovu svetu zemlju natopljenu krvlju srpskih boraca koji su je herojski odbranili u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu - istakla je Vulićeva.

Ona je navela da se svi u Republici Srpskoj veoma dobro sjećaju kakva je bila Republika i kako se živjelo za vrijeme njihove vlasti.

- Sjećamo se i imaginarnih bolnica, puteva, auto-puteva, škola, obdaništa, plata, penzija i raznih drugih nedavanja. I danas ponavljaju isto, a djela nigdje, osim u njihovim punim džepovima i brojnim nekretninama po Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Velikoj Britaniji... Hvala vam, gledali smo i dosta je. I previše - zaključila je Vulićeva.