latinica  ћирилица
17/05/2022 |  14:12 ⇒ 14:32 | Autor: RTRS

Elektrokrajina: Lažni električari traže novac od građana Banjaluke i Prijedora

Iz Elektrokrajine a.d. Banjaluka upozoravaju javnost da ih je više građana Banjaluke i Prijedora informisalo da su ih proteklih dana obilazile nepoznate osobe koje se lažno predstavljaju kao radnici Elektrokrajine, te na licu mjesta traže naplatu radova na izmještanju mjernih mjesta (brojila) iz domaćinstava na električne stubove.
Elektrokrajina (foto: elektrokrajina.com) -
Elektrokrajina (foto: elektrokrajina.com)

Јedan od ovih slučajeva proteklih dana je prijavljen u Ulici manastira Gomionice u banjalučkom naselju Srpske toplice, objavljeno je na Internet stranici Elektrokrajine.

Elektrokrajina je ove nezakonite aktivnosti prijavila Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Iz ovog preduzeća pozivaju građane da ne nasjedaju na pomenute nelegalne ponude jer, kako navode, Elektrokrajina naplatu usluga ne obavlja na licu mjesta niti u gotovini, već isključivo preko žiro-računa u komercijalnim bankama.

Iz Elektrokrajine ističu i da radove na izmještanju mjernih mjesta (brojila) iz objekata potrošnje obavljaju besplatno, u sklopu njihovih redovnih aktivnosti ovlaštenih radnika ovog preduzeća.

- Apelujemo na građane da svaku nepoznatu osobu koja u ime Elektrokrajine traži naplatu usluga na licu mjesta i u gotovini prijave MUP-u Srpske na broj 122 i Uslužnom centru Elektrokrajine na broj 0800 50 116 - naglašavaju iz Elektrokrajine.