latinica  ћирилица
17/05/2022 |  17:56 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Počela obuka 186 kadeta MUP-a Srpske (VIDEO)

Obuka za novih 186 kadeta počela je na Policijskoj akademiji u Banjaluci. Od budućih policijskih službenika očekuje se da časno nose uniformu i služe građanima.
Kadeti - Foto: RTRS
KadetiFoto: RTRS

Predajom raporta, himnom i potpisivanjem ugovora - počela je obuka 24. klase Policijske akademije i 10. klase za pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je novoj klasi kadeta da časno i pošteno nose uniformu i značku MUP-a Srpske jer će samo na taj način građani imati povjerenje u policiju.

Lukač je istakao da ispunjava ono što je na početku mandata postavio kao cilj – podmlađivanje policije Republike Srpske.

- Što se tiče ponašanja i rada naših mladih policajaca, oni su dali novi kvalitet, snagu MUP-u i doprinos bezbjednosti građana širom Republike Srpske - istakao je ministar.

Obuka kadeta trajaće 14 mjeseci, od kojih će osam provesti na Policijskoj akademiji, a šest u policijskim upravama gdje će odraditi pripravnički staž.

- Nakon toga slijedi stručni ispit i tek tada će biti spremni za samostalno obavljanje policijskih poslova - naveo je Mile Šikman, načelnik Uprave MUP-a za policijsku obuku.

Direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević istakao je da podmlađivanjem kadra žele da podignu i kvalitet rada u policiji.