latinica  ћирилица
17/05/2022 |  18:01 ⇒ 21:54 | Autor: TANЈUG

Nastavljene dojave o bombama širom Beograda

Dojave o bombama stigle su danas u tržne centre Rajićeva, BIG Rakovica, Banjica, Karaburma i Ada Mol, saznaje Tanjug.
Beograd- Tržni centar dojava o bombi  (foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg) -
Beograd- Tržni centar dojava o bombi (foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg)

Zbog dojava o bombi evakuisani SC Olimp na Zvezdari i studentski dom "Mika Mitrović" na Voždovcu.

Portal Telegraf objavio je danas da je na njegovu imejl adresu stigla poruka u kojoj nepoznata osoba navodi da "neće stajati skrštenih ruku dok Rusija kolje narod i uništava zemlju", kao i da će minirati veliki broj zgrada i institucija u Beogradu.

Prenosi se da se u poruci navodi kako su bombe već postavljene i da je ovo samo nastavak dojava o bombama na mnogim lokacijama u Beogradu.

- Nećemo stajati skrštenih ruku dok Rusija kolje moj narod i uništava moju zemlju. Srbi su saučesnici u uništavanju moje zemlje i zato smo se udružili sa Albancima da miniramo sljedeće lokacije u Beogradu - stoji u poruci.

Slijedi spisak lokacija: Muzej "Cepter"; Beogradski zoološki vrt; Nebojša kula; Narodni muzej; Muzej istorije Јugoslavije; Tržni centri "Rajićeva", "Stadion", "Karaburma"; "Ada Mol" BIG Rakovica "Banjica", "Beo tržni centar", Kineski tržni centar, Studenstski domovi "Karaburma", "Patris Lumumba", "Mika Mitrović"; Vojna akademija, Predsjednikova kuća.

Na spisku su i bjeloruska, ruska i kineska ambasada, dokovi kod Ade Ciganlije, Stadion "Rajko Mitić"; FK Obilić; Stadion FK Voždovac; Olimp; Stadion Omladinaca FK Crvena zvezda; Pančevački most; Most Mihajla Pupina; Brankov most; Most na Adi; Novi želljznički most; Željeznička stanica Novi Beograd; Aerodrom Beograd; Stara željeznička stanica Beograd; Željeznička stanica Dunav; Poslovnice Er Srbije; Poslovnice Turkiš erlajnsa.

U poruci koju prenosi Telegraf.rs stoji i "stavili smo bombe u automobile i u nekoliko aviona" i na kraju: "trovali smo i vodu iz beogradske česme".