latinica  ћирилица
17/05/2022 |  20:56 ⇒ 18/05/2022 | 06:58 | Autor: RTRS

"Nastaviti pripreme za izbore, CIK će imati novac na raspolaganju" (VIDEO)

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija pozvao je da se nastavi sa pripremama za sprovođenje opštih izbora u oktobru, navodeći da će Centralna izborna komisija novac imati na raspolaganju kada bude neophodan.
Izbori - Foto: RTRS
IzboriFoto: RTRS

- Žao mi je što smo došli u ovu situaciju u vezi sa finansiranjem izbora. Nepotrebno insistiranje da se obezbijedi novac do tačno određenog datuma dovodi nas u ovu situaciju u kojoj se danas nalazimo - rekao je Tegeltija.

On je rekao da je bilo i očekivano da se ne obezbijedi podrška za današnju sjednicu Savjeta ministara, te da način finansiranja izbora kroz odluku koju je pripremio CIK nije adekvatan.

Tegeltija je istakao da je nastavljanje mnogih da optuže Savjet ministara, njega lično i Republiku Srpsku da blokiraju finansiranje izbora rezultiralo time da je danas odlučio da se to predloži za sjednicu Savjeta ministara i pokazalo se da ta odluka nije mogla da dobije potrebnu podršku.

- Pozivam sve one koji su za to zaduženi da nastave pripreme za provođenje izbora u oktobru 2022. godine, a novac do trenutka kada bude neopohodan CIK-u Komisija će imati na raspolaganju - rekao je Tegeltija.