latinica  ћирилица
17/05/2022 |  22:55 | Autor: SRNA

Ispaljeno 60 protivgradnih raketa

Protivgradna zaštita dejstovala je danas sa 60 protivgradnih raketa na području više lokalnih zajednica, bilo je jakih udara vjetra i obilnih pljuskova, ali nije prijavljena šteta od grada, saopštila je Protivgradna preventiva Republike Srpske.
Protivgradna zaštita Republike Srpske - Foto: RTRS
Protivgradna zaštita Republike SrpskeFoto: RTRS

Dejstvovalo je 28 protivgradnih stanica na područjima Laktaša, Čelinca, Modriče, Šamca, Dervente, Gradačca, Bijeljine, Zvornika, Bratunca, Srebrenice i Milića.

Strijelci na terenu su, pored pljuskova sa grmljavinom, prijavili sugradicu u pljusku na područjima Broda, Modriče, Milića i Srebrenice, ali bez šteta, naveli su večeras iz Protivgradne preventive.

Ispaljeno je po pet raketa na području Laktaša i Čelinca, sedam na području Modriče, po tri na području Šamca i Srebrenice, dvije na području Dervente, šest na području Gradačca, osam na prostoru Bijeljine i Bratunca, devet na prostoru Zvornika i četiri u Milićima.

Tokom dana postojalo je i nekoliko zabrana korištenja vazdušnog prostora od kojih se izdvajaju zabrane iznad područja Banjaluka - Čelinac, kao i Novog Grada, koje su imale uticaj na kvalitet dejstva.