latinica  ћирилица
18/05/2022 |  10:15 ⇒ 19/05/2022 | 01:00 | Autor: RTRS

LE: Ajntraht i Glazgov Rendžers za trofej

Večeras će biti odigran finalni susret ovosezonskog izdanja UEFA Lige Evrope, drugog najprestižnijeg klupskog takmičenja u Evropi. Za trofej u Sevilji će se boriti Ajntraht iz Frankfurta i Glazgov Rendžers.
Trofej Lige Evrope (Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL, ilustracija) -
Trofej Lige Evrope (Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL, ilustracija)

Ajintrahtovi navijači novo slavlje u finalima evropskih takmičenja čekaju još od finala Kupa UEFA 1980. godine, kad su u dvije utakmice pobijedili Borusiju Menhengladbah.

Ekipa iz Frankfurta ima sezonu za zaborav, u Bundesligi su tek na 11. mjestu i jedina šansa da i naredne godine igraju Evropu je osvajanje drugog po jačini evropskog takmičenja.

- Evropski trofej poslije 42 godine, bila bi ogromna stvar za Ajntraht, za navijače, za klub, za igrače. Znamo šta ova utakmica nosi, spremni smo. Imamo kvalitetniji tim, očekujem zanimljivu utakmicu i pobjedu - rekao je Oliver Glazner, trener Ajntrahta.

I u Rendžersu se nadaju da će večeras da prekinu višedecenijski post kada su u pitanju evropski trofeji.

Ekipa iz Glazgova imala je priliku da osvoji Kup UEFA 2008. godine ali su tada u finalu poraženi od ruskog zenita.

- Veoma sam ponosan na ovaj rezultat. Nema mnogo igrača koji mogu igrati finale nekog evropskog takmičenja. Sad kad smo ovdje, moramo uraditi sve da pobijedimo. Ajntraht je odlična ekipa, izbacili su Barselonu, ali vjerujem u svoju ekipu i mislim da možemo do trofeja - naglasio je Đovani van Bronhorst, strateg kluba iz Škotske.

Večerašnje finale igra se od 21 čas na stadionu "Ramon Sančez Pizhuan" u Sevilji i sudiće ga Slovenac Slavko Vinčić.