latinica  ћирилица
18/05/2022 |  10:43 ⇒ 11:09 | Autor: RTRS

Kompletiran LIVE stage 10. Fresh Wave festivala

Jägermeister LIVE bina jubilarnog Fresh Wave festivala okupiće od 11. do 13. avgusta na mističnoj i jedinstvenoj banjalučkoj tvrđavi Kastel najtraženija regionalna muzička imena, a listi potvrđenih izvođača: Buč Kesidi, Sedidah, Vojko V. Z++ i Kukus Klan sada se pridružuju i kompletiraju Ajs i Timbe (Bad Copy) Krankšvester, Smoke Mardeljano i Grše!
10. Fresh Wave festival - Foto: RTRS
10. Fresh Wave festivalFoto: RTRS

Dva od tri iz sastava Bad Copy čine underground dio jednog od najuspješnijih i najuticajnijih hip hop sastava na Balkanu.

Ajs i Timbe su reprezent prljavog, beogradskog, hip hop zvuka, a njihov preoznatljiv stil kreirao je armiju fanova širom regiona.

Originalnost - to je ono što ih čini nedokučivim za sve one koji bi htjeli da svijet bude uokviren, uredno složen i kategorisan u jasne okvire bez mogućnosti slobode izražavanja, fuzije i jedinstvenog muzičkog izraza.

Njihovo izražavanje kroz muziku je nešto posebno.

Krankšvester hip hop dvojac iz Osijeka vraća se na LIVE binu i ponovo će napraviti šou za pamćenje!

Poznati po vulgarnim, satiričnim i sarkastičnim tekstovima, muzički balansirajući na margini teatralnog uz evociranje žanrova plesne muzike i modernog zvuka.

Regionalni su nosioci ovog žanra, koji sudeći po brojkama dobijaju sve više na značaju među festivalskom publikom, a pored ostalih obilježiće i ovogodišnju LIVE binu Fresh Wave festivala!

Grgo Šipek poznatiji pod imenom Grše hrvatski je tekstopisac i reper.

Repom se počinje baviti krajem srednjoškolskog obrazovanja te s prijateljem Mateom Đonlićem poznatijim pod imenom "Đona" osniva grupu III.

Čin - Tokom 2016. godine odlazi na rad u Njemačku i paralelno se priključuje grupi 6wild u kojoj provodi kraći period te od 2018. kreće sa svojom solo karijerom, a u narednoj godini osniva izdavačku kuću "Blockstar Digital".

Kritičari mu predviđaju sjajnu karijeru, a stotine hiljada novih pregleda njegovih pjesama na YouTube nezaustavljivo se nižu iz dana u dan.

Grše je HC reper, njegov izraz je tvrd, brz, agresivan i prožet old school beatovima.

Rime su mu oslonjene najviše na socijalnu tematiku i surovi egzistencijalizam, iza kojih se nazire verbalna i intelektualna širina koja, stavljajući sebe u glavnu ulogu, iz prvog lica, teži tome da brutalno iskreno i s prljave ulice odgovori na izazove savremenog društva "inficiranog" drogom, oružjem, alkoholom, nasiljem i promiskuitetom.

To je rep! Nevjerovatna lirička vještina, prepoznatljiv flov, jasne i ubitačne rime uz tvrdi hip hop zvuk sa prljavim prizvukom ulice glavne su odlike muzičkog izraza Smoke Mardeljana, koji je rep poistovjetio sa životom i uvjerljivo ga živi i prenosi preko čitavog regiona!

Dokaz tome su i mnogobrojne saradnje sa izvođačima širom regiona, a pojedine je krunisao i na svom albumu "Znaš me", znam te iz 2015. "Јa repujem" iz 2017. "To je rep" iz 2019. godine.

Glavni akter VICE dokumetarca "Јa repujem sam" predstaviće sav raskoš svog talenta publici jubilarnog Fresh Wave!

Podsjećaju, da su putem tiket servisa kupikartu.ba u prodaji Earlu Bird trodnevne festivalske ulaznice u ograničenom broju i po najpovoljnijoj cijeni, namjenjene najbržim fanovima Fresh Wave, a povodom jubilarnog izdanja festivala vlasnicima trodnevnih ulaznica na raspolaganju je i to potpuno besplatno Fresh Wave kamp.

Smješten uz bedeme tvrđave Kastel, na lijevoj obali rijeke Vrbas, festivalski kamp će, osim kompletne infrastrukture, gastro ponude, bara, DJ stage i debele hladovine ispod krošnji višegodišnjih vrba i platana, posjetiocima ponuditi i sadržaje na samoj rijeci, poput raftinga ili vožnje autohtonim i jedinstvenim, tradioconalnim dajak čamcem.

Kako biste na vrijeme obezbjedili svoje mjesto u festivalskom kampu potrebno je da se uz već kupljenu trodnevnu festivalsku ulaznicu prijavite na mejl camp@freshwavefestival.com ili da to učinite pozivom na broj 00387 65 975 106.