latinica  ћирилица
18/05/2022 |  17:03 ⇒ 17:28 | Autor: SRNA

Majkić: Lažu na Dodika da bi dezorijentisali političku poziciju Srpske

Iz Sarajeva, od SDS-a i PDP-a, ali i Šefika DŽaferovića konstantno se plasiraju laži protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a namjera je da se dezorijentiše pozicija Republike Srpske na političkoj sceni, ocijenila je delegat u Domu naroda PS BiH Dušanka Majkić.
Dušanka Majkić - Foto: SRNA
Dušanka MajkićFoto: SRNA

Lideri SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović iznose lažne i neragumentovane tvrdnje da je Dodik dao prećutnu saglasnost na uvođenje sankcija Rusiji, jer znaju da njihova izdajnička politika u Sarajevu više neće dobiti podršku građana Srpske, rekla je Majkićeva.

Ona je istakla da orkestrirani napadi na SNSD i Milorada Dodika opominju da je počela predizborna kampanja i da će biti korištena sva raspoloživa sredstva i najgnusnije laži kako bi se dezorijentisala pozicija Republike Srpske na političkoj sceni.

- Umjesto programa, laž. Umjesto ispunjavanja zahtjeva građana, ispunjavanje želja stranih moćnika - istakla je Majkićeva.

Ona je upozorila da je Šarovićev i Borenovićev potez poziv na uzbunu i pokušaj da se poljulja povjerenje građana Republike Srpske u Dodika i u SNSD, a podigne "potpuno uništeni" rejting opozicije u Srpskoj, kao i pokušaj da se pojača pritisak na Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića o tom pitanju, Majkićeva je rekla da je interesantno da se DŽaferović ne poziva na odluku Predsjedništva BiH o navodnoj saglasnosti, nego na Strategiju spoljne politike, koja je donesena u vrijeme "neodgovorne vlasti PDP-a i SDS-a".

- Poznato nam je da tri člana Predsjedništva BiH ne mogu usaglasiti stav ni za mnogo manje značajne odluke, posebno ne za odluku o sankcijama Rusiji, za koje Dodik nikada ne bi glasao - rekla je Majkićeva.

Ona je upitala kako je moguće da je Dodik, navodno, dao prećutnu saglasnost za sankcije Rusiji, a da DŽaferović istovremeno tvrdi da predsjedavajući Savjeta ministara i srpski ministri blokiraju uvođenje sankcija Rusiji.

- Tu nešto ne štima. Kreatorima laži nedostaje kontinuitet misli od početka do kraja - poručila je ona.

Naglasila je da građani Srpske i srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik neće zaboraviti da Rusija nikada nije ucjenjivala Republiku Srpsku i da se nikada nije miješala u političke odnose u BiH.

- Predstavnici Srpske u institucijama BiH nikada neće učiniti potez uperen protiv ove značajne zemlje, istinskog prijatelja srpskog naroda - zaključila je Majkićeva.