latinica  ћирилица
18/05/2022 |  18:05 ⇒ 18:09 | Autor: SRNA

Revitalizacija putnog pravca preko Šćepan Polja najvažniji projekat

Revitalizacija i modernizacija putnog pravca preko Šćepan Polja jedan je od prioriteta saradnje BiH i Crne Gore, konstatovano je tokom susreta ministra komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojina Mitrovića i ministra kapitalnih investicija Crne Gore Ervina Ibrahimovića.
Ervin Ibrahimović i Vojin Mitrović - Foto: SRNA
Ervin Ibrahimović i Vojin MitrovićFoto: SRNA

Mitrović je napomenuo da građani, koji gravitiraju ovom području, očekuju da se putni pravac preko Šćepan Polja revitalizuje i modernizuje budući da ovaj kraj ima ogroman potencijal za razvoj turizma.

- Zato putna infrastruktura mora pružiti brži, bezbjedniji i udobniji protok ljudi i tereta - rekao je Mitrović, koji je kolegu informisao o aktivnostima koje je BiH do sada preduzela i namjerava da preduzme kada je u pitanju ovaj putni pravac.

Mitrović je prilikom Ministarskog savjeta Transportne zajednice u Prištini održao bilateralni sastanak sa Ibrahimovićem, te su se saglasili da je današnji susret potvrda dobrih bilateralnih odnosa i saradnje dvije države, čemu svjedoči i činjenica da nema otvorenih pitanja između BiH i Crne Gore.

Ibrahimović je rekao da postoje projekti koji su već dugo na agendi razgovora dvije zemlje i da je neophodno snažnije raditi na njihovoj realizaciji.

- Crna Gora svake godine bilježi porast broja turista iz BiH, što nas dodatno obavezuje da intenzivnije radimo na unapređenju putne infrastrukture. Iako su za ovaj projekat potrebna značajna sredstva, smatram da je on jedan od prioriteta saradnje Crne Gore i BiH - istakao je Ibrahimović.

Resorni ministri su razmijenili i stavove i u vezi sa revitalizacijom i modernizacijom željezničkog pravca Nikšić - Trebinje - Čapljina za koji već postoji Studija izvodljivosti i koja može biti početni korak ka daljoj realizaciji.

Imajući na umu rastući broj turista iz BiH, bilo je riječi i o potrebama uspostavljanja novih avionskih linija između BiH i Crne Gore, naročito u ljetnjoj turističkoj sezoni.

Ministri su se saglasili da je potrebno formirati radne timove resornih ministarstava da bi se konkretizovali sljedeći koraci na realizaciji projekata o kojima je bilo riječi, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.