latinica  ћирилица
18/05/2022 |  21:59 ⇒ 22:43 | Autor: RTRS

Cvijanović: Sankcije usmjerene prema onima koji govore istinu (VIDEO)

Institucije Republike Srpske ne smetaju nikome u BiH, osim onima koji mrze Srpsku, a da su sankcije usmjerene prema onima koji u BiH govore istinu, rekla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović gostujući u emisiji Telering.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Istina je da ima mnogo problema koje su prouzrokovali domaći faktori, ali bi ti problemi bili daleko manji da se nisu petljali međunarodni koji sada uvode sankcije -rekla je Cvijanović.

Kada je riječ o sankcijama koja joj je uvela Velika Britanija, Cvijanović kaže da je to više znak nemoći i odsustva realnosti međunarodnih faktora da se bave realnim stvarima.

- Totalno su nespremni da razumiju realnosti u BiH. Pošto nemaju rješenje za probleme koje su uglavnom sami prouzrokovali, niti viziju BiH kakva ona može da uspije, onda se obračunavaju na ovaj način - poručila je ona i naglasila da sve vrijeme zagovara ustavni poredak BiH.

- A,  da su u obrazloženju sankcija navedene nebuloze, te da je sramno reći da je ona prijetnja nečemu što se zove regionalni mir i stabilnost - poručila je ona.