latinica  ћирилица
19/05/2022 |  07:06 | Autor: SRNA

Saobraćaj bez zastoja

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez zastoja, osim na mjestima gdje se izvode radovi, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke povećana je opasnost od odrona, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Zbog asfaltiranja na rekonstruciji dionice regionalnog puta Јezero-Šipovo danas je planirana obustava saobraćaja od 7.30 do 19.00 časova.

Radovi su aktuelni i na putevima Lamovita-Ivanjska, Prijedor-Kozarac, Teslić dva-Teslić tri-Podjezera, Derventa-Žirovina, Crkvina-Modriča jedan, Šešlije-Јohovac, Bijeljina dva-Ugljevička Obrijež, Čelinac-Kotor Varoš, Čelinac-Ukrina, Rudanka–Doboj jedan, Rudanka-Doboj, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han, Tedin Han-Teslić, Šipovo-Novo Selo, Јezero-Šipovo.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, zabranjen je saobraćaj na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, Bistrica-Podgrab, Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog oštećenja mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta Brodar-Rudo, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na sat.

Na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, zbog deminiranja, dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja.

Vangabaritni teret se prevozi na putevima Gacko-Nevesinje-Bakračuša, Šamac-Karuše, Ledenice-Crkvine-Šamac, a vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.