latinica  ћирилица
19/05/2022 |  08:20 ⇒ 10:14 | Autor: RTRS

Spasić: Dojave o bombama - pritisci na Srbiju (VIDEO)

U Srbiji je stanovništvo veoma uzmenireno, jer je ovo prvi put da dojavama nisu pošteđena ni djeca, naveo je gostujući u Јutarnjem programu naše telavizije stručnjak za bezbjednost Božidar Spasić.
Božidar Spasić - Foto: RTRS
Božidar SpasićFoto: RTRS

Spasić je naglasio da je riječ o pritiscima na Srbiju jer se, kako kaže, ne pridružuje sankcijama Rusiji.

- Riječ je obavještajnoj službi i lažno prijavljivanje bombi ima samo za cilj da se psihološko-propagandno uznemirava jedan dio stanovništva. Nema ni govora o tome da u ovom momentu u Srbiji može biti postavljena neka bomba, kaže Spasić i dodaje da nema razloga za paniku.

Podsjećamo, i juče su bile dojave o navodno postavljenim bombama u Beogradu.

Osim škola, na meti su bile i bolnice KBC "Dragiša Mišović", Gradska bolnica, Ginekologija na Zvezdari i VMA.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, identifikovali su lokacije ukupno 19 mejl adresa - 18 adresa Gmail servisa i jednu mejl adresu servisa Protonmail, sa kojih su stigle prijeteće poruke o postavljenim bombama na različitim lokacijama u Srbiji.

Utvrđeno je da je osam takvih prijetnji stiglo iz Poljske, četiri iz Gambije, po dvije iz Irana i Nigerije i po jedna iz Ukrajine, Slovenije i Rusije. O tome, putem video-poziva razgovaramo sa stručnjakom za bezbjednost Božidarom Spasićem.