latinica  ћирилица
19/05/2022 |  10:13 ⇒ 11:21 | Autor: RTRS

Prvi dueli F4 Evrolige u Beogradu

Beograd će narednih dana biti evropska košarkaška prestonica. Četiri najbolja tima u Evroligi večeras počinju borbu za titulu. U prvom polufinalu prošlogodišnji šampion Anadolu Efes će igrati protiv Olimpijakosa, a u drugom Real Madrid se sastaje sa Barselonom.
Košarkaši Barselone (Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta, ilustracija) -
Košarkaši Barselone (Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta, ilustracija)

Glavni grad Srbije i Štark arena spremno dočekuju završni turnir Evrolige.

Tokom zvanične konferencije za novinare uesnika proglašeni su i najbolji pojedinci za ovu sezonu.

Nagrada za najboljeg igrača pripala je Barseloninom Nikoli Mirotiću, potpuno zasluženo.

Titulu će pokušati da odbrani Anadolu Efes Vasilija Micića, a protivnik u polufinalu je Olimpijakos, koji će u Beogradu sigurno imati najveću podršku navijača.

- I dalje smo gladni, nema opuštanja nikada. Bilo je sjajno prošle sezone osvojiti Evroligu i prvenstvo. Sada smo ponovo tu, imamo priliku da osvojimo ponovo i pokušaćemo da je iskoristimo. Moramo uživati jer nije lako biti ovdje - rekao je Šejn Larkin, košarkaš Anadolu Efesa.

Georgios Printezis, prvotimac Olimpijakosa ističe da vjeruje da će navijači njegovoj ekipi dati više energije.

- Podržavali su nas tokom cijele sezone i nakon dugo vremena nije bilo pritisaka sa njihove strane. Očekujem da ih veliki broj dođe u Beograd, a da ćemo mi dati nešto da mogu da slave - jasan je Grk.

Za najboljeg igrača ove sezone Evrolige proglašen je Barselonin Nikola Mirotić. On i njegov klub u polufinalu očekuju duel protiv najvećeg rivala Real Madrida.

- Moram reći da mi je veliko zadovoljstvo jer sam nagradu primio od najvećeg trenera Željka Obradovića. Zahvalio bih se i cijelom klubu jer ovo je kolektivni sport. Nik Kalates mi je nedavno rekao "sjeti me se kada dobiješ nagradu". Evo sada sam tu i hvala Niku i momcima jer su mi olakšali posao - naveo je Mirotić.

Valter Tavares, košarkaš Real Madrida smatra da je forma njegovioh saigrača došla u pravom trenutku.

- Igrali smo odlično u plej ofu, a usponi i padovi tokom sezone su normalni. Znali smo da u plej ofu moramo biti bolji i tako je bilo. Želimo da uživamo na F4 i naravno da pobijedimo - iskren je Tavares.

Prvo polufinale Evrolige između ekipa Anadolu Efes i Olimpijakosa počinje u 18 časova, dok duel Reala i Barselone počinje u 21 čas.

Tokom zvanične konferencije za novinare uesnika proglašeni su i najbolji pojedinci za ovu sezonu.Nagrada za najboljeg igrača pripala je Barseloninom Nikoli Mirotiću,potpuno zasluženo.