latinica  ћирилица
19/05/2022 |  10:13 ⇒ 11:31 | Autor: SRNA

Špirić: Besmisleno održavanje hitne sjednice Doma naroda

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da je besmisleno održavati hitnu sjednicu Doma naroda koju je tražio Klub bošnjačkog naroda nakon neuspjelog pokušaja Savjeta ministara da dođe do odluke o finansiranju izbora, jer je Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara upozorilo da se radi o nezakonitoj odluci.
Nikola Špirić - Foto: SRNA
Nikola ŠpirićFoto: SRNA

- Mislim da će hitna sjednica po zahtjevu Kluba delegata iz bošnjačkog naroda biti održana u ponedjeljak /23. maja/, barem tako me je obavijestio predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović, ali smatram da je besmisleno da domovi Parlamentarne skupštine donose zaključke kojima će naređivati Savjetu ministara da donosi i provodi nezakonite odluke - rekao je Špirić Srni.

Špirić smatra da bi jedino racionalno bilo da su sve strane u BiH kroz dijalog i dogovor došle do budžeta i da su domovi raspravljali o budžetu za 2022. godinu.

- Svi znaju da je zakonski kalendar za usvajanje budžeta za 2022. godinu odavno probijen, ali to gotovo nikoga ne interesuje - zaključio je Špirić.

Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH predao je 16. maja zahtjev za sazivanje hitne sjednice ovog doma sa jednom tačkom dnevnog reda – obezbjeđivanje novca za opšte izbore u BiH 2. oktobra.