latinica  ћирилица
19/05/2022 |  11:16 ⇒ 15:54 | Autor: RTRS

U Prnjavoru Regionalni sajam uz učešće više od 120 izlagača (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je danas u Prnjavoru 10. Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma na kojem će se predstaviti više od 120 izlagača.
Radovan Višković u Prnjavoru 10. regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma - Foto: RTRS
Radovan Višković u Prnjavoru 10. regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizmaFoto: RTRS

- Naši rezultati pokazuju, volio nas neko ili ne, da se imamo čime pohvaliti. Danas Republika Srpska ima više od 320.000 osiguranih lica, nikada od postojanja Republike Srpske taj broj nije bio veći i to je dovoljan pokazatelj da su rezultati našeg rada vidljivi - rekao je Višković.

On kaže da je Prnjavor najbolji primjer u Republici Srpskoj kako se zajedničkom sinergijom lokalne i republičke vlasti i angažmanom privrednih subjekata mogu napraviti značajni iskoraci.

Govoreći o danas otvorenom privrednom sajmu u Prnjavoru, Višković je istakao da ovakve manifestacije omogućavaju da se ne samo prezentuju proizvodi nego da se ostvare i novi kontakti, da se razvoj ne samo ove opštine nego i Republike Srpske podigne na viši nivo.

Sajam je okupio veliki broj domaćih i stranih privrednih subjekata, ekonomskih eksperata, funkcionera republičkih i lokalnih organa vlasti, predstavnika privrednih komora, a pozivi za učešće upućeni su i predstavnicima prijateljskih gradova, kao i diplomatsko-konzularnim predstavnicima stranih zemalja akreditovanim u BiH.

Svi sajamski izlagači i gosti imaju mogućnost da učestvuju u panel-diskusiji o temi "Izazovi razvoja privrede Prnjavora u 2022. godini" i stupe u direktan kontakt sa zvaničnim predstavnicima opštine, uspostave poslovne kontakte sa drugim privrednicima i učesnicima Sajma.

Pokrovitelji 10. Sajma privrede, poljoprivrede i turizma "Prnjavor 2022" su Vlada Republike Srpske i načelnik opštine Darko Tomaš.