latinica  ћирилица
19/05/2022 |  11:34 ⇒ 12:37 | Autor: RTRS

Prijedor: Otvoren 48. Memorijal "Dr Mladen Stojanović" (VIDEO)

U Prijedoru je zvanično otvoren 48. Memorijal "Dr Mladen Stojanović" i 15. ITF Međunarodni turnir koji je započeo kvalifikacionim mečevima. Na turniru učestvuje 70 igrača iz 20 zemalja.
Tenis Prijedor - Foto: RTRS
Tenis PrijedorFoto: RTRS

Finalni meč igra se u nedjelju 22. maja, a pobjednik dobija nagradu od 2.000 evra i 15 ATP bodova.

- Kroz ovaj turnir je prošlo mnogo dobrih igrača, kao što je Laslo Đere, Dušan Lajović, i drugi. Na turniru ima nekoliko zaista dobrih igrača koji su više puta bili ovdje, ali i nekoliko mladih igrača koje je poslala Međuarodna teniska organizacija. Oni su prošle godine igrali jako dobar tenis, ove godine još bolji - rekao je Vladimir Erg, vrhovni sudija teniskog turnira 48. Memorijal "Dr Mladen Stojanović".

Goran Nović, direktor turnira u Prijedoru, naveo je da pored domaćih igrača učestvuju i teniseri iz velikog broja zemalja svijeta.

- Imamo učesnike iz preko 20 zemalja, sa svih kontinenata, od Јapana, Kine, Amerike i zemalja Evrope, ali i domaćih igrača iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije - naveo je Nović.

Dragoslav Kabić iz Gradske uprave Prijedor istakao je da Grad podržava ovakve manifstacije.

- Ovo je prilika da nam dođu i međunarodni učesnici i brojni gosti, što znači bolju promociju Grada Prijedora - kazao je Kabić.