latinica  ћирилица
19/05/2022 |  14:00 | Autor: SRNA

Košarac: Srpska ima kapacitet da obezbijedi izborni proces

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac očekuje da će opšti izbori u BiH biti održani u skladu sa izbornim kalendarom, te istakao da Republika Srpska ima kapacitet da obezbijedi izborni proces.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

Košarac je izrazio žaljenje što postoje određeni zastoji u Federaciji BiH za koje očekuje da će biti riješeni, te dodao da vjeruje da postoji novac za izbore i da će sve institucije reagovati na adekvatan način.

- Ukoliko na zajedničkom nivou ne bude te mogućnosti i sposobnosti, postoje politike eksponirane prije nekoliko dana, gdje se kaže da je Republika Srpska spremna da svoj novac da za izborni proces, jer mi možemo da funkcionišemo zasebno od drugog dijela BiH - rekao je Košarac u Prnjavoru.

Istakao je i da je Republika Srpska zasebna izborna jedinica, te da ima taj kapacitet da obezbijedi izborni proces.

- Želimo da obezbijedimo izborni proces da građani Republike Srpske izborima kažu koju to politiku podržavaju, da li politiku za Republiku Srpsku ili politiku za BiH - rekao je Košarac.

On je podsjetio na činjenicu da je Centralna izborna komisija BiH u sadašnjoj strukturi izabrana na nezakonit način, te napomenuo da to dovoljno podgrijava političku atmosferu u BiH.

Košarac je istakao da SNSD vodi adekvatnu politiku koju prepoznaju građani Srpske, te da je ova stranka uvijek spremna za izborni proces.